Het onderwerp van de basiscursus is beeldend vertellen. Je leert hoe je een bestaand verhaal naar eigen hand zet. Tijdens deze training komen de grondbeginselen van het verhalen vertellen aan de orde: verhaalstructuren, associatie- en fantasietraining, beeldend vertellen, presentatie en vertellen vanuit perspectief. Je sluit de cursus af met een presentatie aan de eigen groep.
Voor wie?
Ook deelnemers die al verhalen vertellen in hun werk of als hobby, kunnen de basiscursus volgen om hun vertelvaardigheden aan te scherpen.
Praktisch: lesgeld, locatie, tijden
Datum: zie kopje Cursusdata onderaan de pagina.
De aangegeven data zijn startdata; wanneer je op de link klikt, zie je ook de vervolgdata. De website geeft automatisch aan of er nog plek is.
Is er nog geen datum gepland? Neem dan contact met ons op, zodat je een e-mail ontvangt zodra de datum bekend is.
Lesgeld: € 395,- (Incl. 21% Btw).
Docenten
De basiscursussen worden gegeven door verschillende docenten. Klik hier om alvast kennis te maken.
Vragen?
Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen voordat je belt of mailt.
Aanmelden
Na inschrijving via de website, ontvang je een e-mail met een bevestiging en een factuur.
Bekijk voor je inschrijft ook onze inschrijfvoorwaarden!
Uitgebreide beschrijving
Dit beeldend vertellen, waarbij een bestaand verhaal door de student naar eigen hand wordt gezet, is het onderwerp van de basiscursus vertellen. De bedoeling is dat elke deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om, in kleine kring, een verhaal te vertellen.
De cursus is opgebouwd uit de volgende drie delen:
- Het verhaal. In het eerste gedeelte worden verhalen onderzocht. De student leert hoe een verhaal wordt opgebouwd en maakt kennis met verschillende soorten verhalen en vertelconstructies. Onderzocht wordt uit welke beelden, geuren en kleuren een verhaal bestaat. De fantasie wordt geëxploreerd om beelden en fantasieën op te roepen en met die ingrediënten een verhaal te vertellen.
- De verteller. Het tweede gedeelte van de cursus draait om training van de verteller. Nonsenstaal, voorwerpen en oefeningen uit het theater worden gebruikt om belemmeringen te overschrijden. De verteller gaat op zoek naar de emotionele binding met het verhaal en ontwikkelt een eigen invalshoek, de drijfveer achter de vertelling.
- De verteller en het verhaal. In het derde gedeelte wordt gewerkt aan de presentatie van het verhaal. De volgende elementen komen daarbij aan de orde:
- Het vertellen vanuit een rol (perspectief).
- Het grensgebied tussen theater en vertellen wordt verkend om met behulp van beweging en lichaam een extra dimensie aan het verhaal te kunnen toevoegen.
- Het leren werken met tijd, ritme en ruimte (de regie van het verhaal).
- Het gebruik van houding en stem.
Studiemateriaal
Op de Campus vind je een pagina met studiemateriaal bij deze cursus. Je vindt daar onder andere (voorbereidings)opdrachten, tips voor na de cursus en informatie over de basiscursus als eerste stap voor een meerjarige leerroute.
Impressie van onze cursuslocaties
(klik voor vergroting en bijschrift)